Κονταξής Ουρολόγος Φίμωση Περιτομή Καλαμάτα
Η φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η ακροποσθία, το τμήμα δηλαδή του δέρματος το οποίο καλύπτει τη βάλανο (κεφάλι) του πέους είναι στενό ή έχει κλείσει αφήνοντας ένα μικρό πέρασμα για να βγαίνουν τα ούρα.

ΦΙΜΩΣΗ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η φίμωση είναι είτε συγγενής (απο τη γέννηση του παιδιού), είτε επίκτητη (εμφανίζεται κάποια στιγμή στη ζωή).Είναι μια κατάσταση στην οποία η ακροποσθία(το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο) έχει στενέψει και δημιουργεί πρόβλημα κατά τη στύση.

Συμβαίνει φυσιολογικά κατά την παιδική ηλικία ενώ σταδιακά γίνεται η αποκάλυψη της βαλάνου μέχρι την αρχή της εφηβείας

Περαιτέρω παραμονή της φίμωσης χαρακτηρίζεται ως παθολογική.Η παθολογική φίμωση αφενώς  μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη σεξουαλική πράξη,αφετέρου σχετίζεται με μια σειρά προβλημάτων οπως : στυτική δυσλειτουργία,χρόνιες φλεγμονές,πρόωρη εκσπερμάτιση και εμφάνιση καρκίνου του πέους

 

ΑΙΤΙΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ

Η φίμωση μπορεί να εμφανιστεί είτε κατά την γέννηση του παιδιού είτε να εκδηλωθεί αργότερα στην διάρκεια της ζωής του. Στην περίπτωση της εμφάνισής της σε προχωρημένη ηλικία, μπορεί να οφείλεται σε:

  • Συνεχόμενες φλεγμονές και μυκητιάσεις που δεν αντιμετωπίζονται συχνά
  • Σακχαρώδη διαβήτη
  • Σε κάποιον τραυματισμό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Η παθολογική φίμωση βρίσκεται, συνήθως, σε ενήλικες άνδρες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή.

Οι συνήθεις αιτίες της παθολογικής φίμωσης είναι η μόλυνση, οι φλεγμονές, όπως είναι η βαλανίτιδα, οι τραυματισμοί, ή άλλοι υποκείμενοι ιατρικοί παράγοντες κινδύνου.

Η αδυναμία έλξης της ακροποσθίας, ώστε να αποκαλυφθεί η βάλανος, δυσχεραίνει το σωστό καθαρισμό της περιοχής με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης βαλανίτιδας, επώδυνης ούρησης και στύσης, καθώς και παραφίμωσης.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ

Η διάγνωση της φίμωσης γίνεται με κλινική εξέταση. Για τον ιατρό αρκεί ένα ιατρικό ιστορικό και μια φυσική εξέταση , ενώ επιπλέον εξετάσεις συνήθως δεν είναι απαραίτητες. Η θεραπεία της φίμωσης εξαρτάται από την ηλικία του άνδρα, τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα συμπτώματα που έχει επιφέρει. Ο χειρουργός ουρολόγος με την σωστή διαγνωστική προσέγγιση και έχοντας λάβει το πλήρες ιστορικό του ασθενούς, τελικά καταλήγει στην κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση έτσι ώστε να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο η υγεία του ατόμου.

ΠΕΡΙΤΟΜΗ

Η χειρουργική αντιμετώπιση της φίμωσης ονομάζεται περιτομή και ειναι μια επέμβαση που εκτελείται απο αρχαιοτάτων χρόνων.Κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά απο το χειρουργό ουρολόγο ανδρολόγο Αναστάσιο Κονταξή και αντιμετωπίζεται είτε συντηρητικά(θεραπεία με αντιβιωτικά που μπορούν να ελέγξουν την λοίμωξη και να βοηθήσουν στο διαχωρισμό της ακροποσθίας απο τη βάλανο,ειτε χειρουργικά με επέμβαση περιτομής(μερική περιτομη και ολική περιτομή) και πλαστική ακροποσθίας

Αμέσως μετά την περιτομή ο ασθενής μπορεί να διαπιστώσει την αλλαγή στην εμφάνιση του πέους του.Μια μικρή ενόχληση ειναι αναμενόμενη και υποχωρεί τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.Σταδιακά επανέρχεται τόσο η ούρηση όσο και η σεξουαλική του λειτουργία 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
προστατίτιδα
προστατίτιδα
Κονταξής Ουρολόγος κιρσοκήλη
κιρσοκήλη
βραχύς χαλινός επέμβαση
βραχύς χαλινός
errikos ntinan
Ερρίκος Ντυνάν
κλινικη λευκος σταυρος
Λευκός Σταυρός
Αττικό Θεραπευτήριο Κλινική
Αττικό Θεραπευτήριο
ευρωπαικη ουρολογικη εταιρεια
ενδοουρολογικη εταιρεία
ελληνικη ουρολογική εταιρεία logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ